Böcker av Anna Nederdal

Fri från Psykofarmaka

Anna Nederdal: Fri från Psykofarmaka (omslag)

Den här boken är skriven till dig, som vill minska eller sluta medicinera med psykofarmaka. Du får användbara verktyg och råd om hur du på ett skonsamt och säkert sätt kan minska psykofarmaka eller helt sluta med den. Du får lära dig hur du undviker nedtrappningssymtom, vilka förberedelser du behöver göra innan nedtrappning och hur näring, sömn och rörelse påverkar din mentala hälsa och balans.

Det är bara människor som medicinerat med psykofarmaka som verkligen vet, hur livet kan kännas under medicinering, vid nedtrappning och när man avgiftats och är fri från psykofarmaka. Därför bygger bokens kunskap på erfarenhet från människor som varit, där du är nu, och från människor som hjälpt människor i kris. Boken informerar dig även om fakta som du behöver veta om SSRI, de psykiatriska diagnoserna och deras tillkomst, den psykiska ohälsans historia, vårt nuvarande sjukvårdssystem och hur de påverkar din möjlighet till rätt hjälp. Du får höra människor berätta sin historia och om sin erfarenhet av nedtrappning av psykofarmaka, och om sitt möte med psykiatrin. Du får möta människor som fått kämpa i motvind, för att de trott på empatins läkande kraft och att lyssna till en människa i kris.

Till dina vänner och familj finns ett särskilt kapitel med råd om hur man kan stödja en närstående i nedtrappning eller minskning av psykofarmaka. Jag hoppas att bokens samlade kunskap och erfarenhet ska hjälpa dig att våga tro på dig själv och din kapacitet och att även du kan leva fri från psykofarmaka.

ISBN 978-91-637-7264-1

Boken Fri från psykofarmaka av Anna Nederdal är slutsåld och kommer inte att tryckas i ny upplaga.

Hashimoto

Anna Nederdal: Hashimoto (omslag)

Hashimoto är en autoimmun sjukdom och den drabbade mig när jag fyllde 30 år. I denna bok berättar jag om min erfarenhet av sjukdomen och hur det är att vara en sköldkörtelsjuk patient i Sverige idag. Boken ger även råd till drabbades närstående och till läkarkåren.

ISBN 978-91-637-3284-3

Boken Hashimoto av Anna Nederdal är slutsåld och kommer inte att tryckas i ny upplaga.